HACCP – cursus
De online HACCP cursus is ontwikkeld voor detailhandel en supermarkten. Naast detailhandel is deze HACCP cursus ook geschikt voor horeca of cateringbedrijven. Overal waar met voedingswaren wordt gewerkt, moet de voedselveiligheid bewaakt worden. In de online HACCP cursus staat het veilig werken met voedsel volgens de normen centraal. HACCP betekent Hazard Analysis Critical Control Points. Werk je volgens deze HACCP regels, dan doe je het maximale om te voorkomen dat je klanten ziek worden door jouw voedingsmiddelen.
De cursus begint met persoonlijke hygiëne. Er wordt een relatie gelegd met persoonlijke hygiëne en het werken met verse goederen. Dit is de basis voor voedselbereiding. Tevens wordt praktisch ingegaan op het schoonmaken. Tijdens de verwerking van producten ontstaat afval. Zo is er afval zonder waarde, maar ook afval met waarde. Bijvoorbeeld de snijverliezen van vleeswaren. Uiteraard wordt de opslag van gekoelde en ingevroren producten behandeld.
Inhoud van de cursus
In de HACCP cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
- persoonlijke hygiëne;
- hygiëne op de werkvloer;
- t.h.t. en t.g.t.;
- schoonmaken, reinigen en desinfecteren;
- omgaan met afval;
- opslag goederen;
- opslag gekoelde goederen;
- werken met verse producten: besmetting;
- etikettering;
- specifiek voor afdelingen: slagerij, vleeswaren, brood, kaas en agf.
Tijdsbesteding
Gemiddeld besteedt een medewerker 3 uur aan de cursus.
Studietijd: 3 uur